Alla har vi drömmar. Du kan få hjälp av finansiera din.

Privatlån eller blancolån

Snabböversikt privatlån

Bank Lånevillkor Se fullständig jämförelse

Privatlån utan säkerhet

Privatlån utan säkerhet kallas även för blancolån. Till dessa lån räknas såväl lån på engångssummor som krediter via bland annat kreditkort. Storleken på lån varierar mellan olika kreditgivare. Det vanligaste är att man kan låna 5000-350 000 kr utan säkerhet. Det enda underlag som behövs då är kredittagarens framtida återbetalningsmöjlighet.

Kreditgivaren undersöker då kundens möjlighet att låna pengar, dvs betala amorteringar och ränta på lånet. Kredittagaren måste lämna uppgifter rörande inkomster, utgifter, tillgångar, skulder och eventuella borgensåtaganden. Banken tar även en kreditupplysning på personen.

Tänk på

Kolla upp den
effektiva räntan

Det kan vara en bättre affär att ansöka om lån på en större summa med längre återbetalningstid. Anledningen är att den effektiva räntan inte behöver anges i marknadsföringen av lån mellan 500 - 1500 kr med en återbetalningstid på under tre månader. Det blir alltså svårare att jämföra priset på dessa lån.

Individuell räntesättning kan göra lånet både dyrare och billigare

Många långivare använder sig av individuell räntesättning vilket innebär att kunden inte vet den slutgiltiga lånekostnaden förrän efter kreditprövning och låneansökan.

Ikano BankICA BankenSwedbankSevendayFreedom FinanceBlueStepSvea Ekonomi