Billån

Fler fördelar med billån

Att köpa bil med billån ger på många sätt en tryggare affär för båda parter. När köparen hittat sin drömbil görs en låneansökan hos banken. Godkänner banken ansökan kan köparen hämta ett köpeavtal på sitt bankkontor. Vid försäljningen av bilen skrivs avtalet under av båda parter och säljaren får pengarna för bilen så snart denne skickat in det påskrivna avtalet till banken.

Fler fördelar med att köpa bil med billån är att banken ofta hjälper till med fordons och försäljarkontroll så att du är säker på att det är bilens ägare som säljer bilen till dig. Ibland vill banken även kontrollera bilen hos en auktoriserad fordonsverkstad för att undvika att du köper en bil med dolda fel.

För att kunna göra riktigt bra klipp vid bilköp kan det vara bra att ha ett lånelöfte färdigt hos banken så att du kan agera då tillfället dyker upp.

Låg ränta och snabba lånebesked

För att veta i vilken prisklass du kan leta bil i är det bra att fylla i en låneansökan för billån. Detta görs snabbt och enkelt på internet och du får svar snabbt. Då får du reda på hur stor din månadskostnad kommer att bli och ser om bilen passar din ekonomi. Generellt har billån relativt låg ränta eftersom bilen tas som säkerhet för lånet.

Ansök om billån enkelt på internet

Det är lätt att ansöka om billån. Du gör din ansökan direkt på Internet eller per telefon. Efter att man lämnat sina uppgifter görs en såkallad kreditprövning för att kontrollera att du klarar av att belasta din ekonomi med en ytterligare månadskostnad.

Billån

När du köper bil med hjälp av billån vill banken oftast att köpet ska ske med en kontantinsat på ca 20% av köpesumman. De flesta bankerna erbjuder bilån till både nya bilar och begagnade bilar. I det senare fallet är det vanligt att bilen inte får vara äldre än sju år. En del banker vill heller inte finansiera köp av direktimporterade bilar.

Ikano BankICA BankenSwedbankSevendayFreedom FinanceBlueStepSvea Ekonomi